Erişilebilirlik

Çin Yarından İtibaren Sınırlarını Yabancılara Açıyor


Çin, üç yıldır Coronavirüs salgınıyla mücadele politikaları kapsamında uygulanan vize yasağını sonlandırıyor.

Çin hükümeti, yarından itibaren vize vermeye başlayarak sınırlarını yabancı turistlere yeniden açacağını duyurdu. Hükümet, bütün vize türlerinde başvuruları açacak.

Bugünkü açıklamada Çin hükümeti, Hainan adası gibi vize şartı olmayan yerlerde vizesiz girişin devam edeceğini belirtti. Liman kenti Şangay’a giren yolcu gemilerinde de vize şartı aranmıyor.

28 Mart 2020’de Çin, sınırlarını yabancı ziyaretçilerin çoğuna kapatmıştı. Bugünkü açıklamada Pekin, bu tarihten önce vize almış yabancıların, vizelerinin geçerlilik tarihlerinin dolmadığı takdirde ülkeye girişte kullanabileceklerini söyledi.

Ayrıca Hong Kong ve Macau’dan gelen yabancıların, Çin’in güneyindeki Guangdong eyaletine vizesiz girişi yeniden başlayacak.

Pekin geçtiğimiz Aralık ayında, salgının başından bu yana katı bir şekilde uyguladığı sıfır COVID politikasını aniden sonlandırdı.

Sıfır COVİD politikası, Corona virüsün yaygın olduğu birkaç şehirde sert uygulanan kapanmaları, karantinaları ve toplu testleri içeriyordu. Bu politika birçok Çin şehrinde olağandışı ve yoğun halk protestolarına sebep olurken fabrika kapanmaları nedeniyle, ülkede ekonomik gerileme tetiklendi.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG