Erişilebilirlik

Belçika Hatayı Kabul Etti


Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon
Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon

Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon, Brüksel’deki saldırılarla ilgili soru işaretlerini anlayabildiğini söyledi. Jambon, “Bu şartlarda Bakraoui’yi Türkiye’de yakalama şansını nasıl kaçırdığımızı sorgulayabiliriz” dedi. Belçika İçişleri Bakanı, Bakraoui’nin Türkiye’nin güneyinde bulunmasından ve sınırdışı edilmesinden, saldırganın yabancı savaşçı olduğunu anlamalıydım ifadesini kullandı.

Jambon, “Bu çerçevede siyasi sorumluluğu almak doğruydu ve Başbakan’a istifamı sundum” dedi.

Belçika Başbakanı hem İçişleri hem de Adalet Bakanlarının istifasını reddetti.

Hollanda da Bakraoui’nin geldiğini kabul ediyor

Hollanda Adalet Bakanı da Bakraoui’nin Temmuz ayında Türkiye’den Amsterdam’a uçtuğunu kabul etti. Ancak Bakan Ard Van Der Steuer yetkililere Bakraoui’nin neden yakalanması gerektiğine dair bilgi verilmediğini iddia etti.

Adalet Bakanı Parlamento’ya gönderdiği mektupta, Bakraoui’nin 14 Temmuz’da İstanbul’dan uçakla Amsterdam’a gönderildiğini söyledi. Bakan bununla birlikte Türk yetkililerin bunun nedenini söylemediklerini ve bu ismin Hollanda’da arama listesinde olmadığını kaydetti.

Bakraoui’nin Hollanda’ya geldiğinde geçerli bir pasaportu olduğunu söyleyen Hollanda Adalet Bakanı, bu nedenle “Schipol Havaalanı’nda herhangi bir önlem almaya gerek yoktu” diye konuştu.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG