Erişilebilirlik

“AKP Hükümeti IŞİD’e Göz Yumdu”


Washington’da faaliyet gösteren “Sidar Global Avdisors” danışmanlık kuruluşunun yöneticisi Cenk Sidar, Amerika’nın Sesi’ne yaptığı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun birkaç yıl önce IŞİD için “öfkeli çocuklar” ifadesini kullandığını hatırlattı. Sidar, “Medeni bir ülkede siyaset yapıyor olsaydı, bu açıklamasından sonra Davutoğlu istifa etmek zorunda kalırdı. AKP Hükümeti açıkça IŞİD’e destek verdi demiyorum, ancak bu örgüte ve faaliyetlerine göz yumduğunu söylüyorum. El Nusra gibi benzer türden örgütleri ise desteklediler” dedi.

Zayıf Kalmaya Devam

Cenk Sidar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın halen sahip olduğu gücü artırmaya çalışacağını ve Türkiye’nin IŞİD’in terör saldırıları karşısında “zayıf” kalmaya devam edeceğini belirtti. Sidar, bu yılın başından beri Ankara ve İstanbul’un dört canlı bomba saldırılarının hedefi olduğunu kaydetti. Cenk Sidar, Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümeti’nin terörizme karşı “kuvvetli söylem” dile getirmesine rağmen, bu saldırıları temel hak ve özgürlükler ile ifade özgürlüğünü kısıtlamak için kullanacağı görüşünü savundu.

Başarı Sergiledi

Sidar, IŞİD’in Türkiye’ye sızmakta “başarı sergilediğini” ve mülteci krizini tırmandırmakta rol oymadığını söyledi. Sidar, Türkiye’deki güvenlik durumunun “riskli” olduğunu ve yakın gelecekte öyle kalacağını, bunun da, siyasi ve ekonomik istikrarsızlığı artıracağını savundu. Sidar, AKP Hükümeti’nin Kürt tehdidini “daha önemli” gördüğü sürece, IŞİD’in ülke güvenliğini tehdit etmeye devam edeceğini öne sürdü. Sidar, Tayyip Erdoğan ve AKP’nin “kaostan yarar” sağlamasına rağmen bu durumun artık değişebileceğini de söyledi.

Ankara’nın IŞİD’in üzerine gitmekte geç ve yavaş kaldığını çok sayıda uzman belirtiyor. Başbakan Davutoğlu, geçen yıl Ekim ayında ise IŞİD için “nankör” ifadesini kullanmıştı. Ankara, uluslararası baskılar sonucu geçen yazdan bu yana IŞİD’e karşı somut adımlar atmaya başladı. Sınırlar daha iyi denetlenirken sınırdaki güvenlik görevlisi sayısı da artırldı. Ankara, İncirlik Üssü’nü de IŞİD ile savaşan uluslararası koalisyon uçaklarına açmayı kabul etti.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG