Erişilebilirlik

Şimşek: "ABD, G20, IMF ve Dünya Bankası görüşmelerimiz verimli geçti"


Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD'de temaslarda bulundu.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD'de temaslarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD’deki temaslarına ilişkin X sosyal medya platformu üzerinden kısa bir değerlendirme yaptı. Şimşek, ABD'de verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Bakan Şimşek, ABD temaslarına ilişkin mesajında, “ABD’de G20, IMF ve Dünya Bankası toplantıları ile yatırımcı programlarına katıldık. Diğer ülke bakanları, uluslararası kuruluşların ve şirketlerin yetkilileri, yatırımcılar, iş dünyası temsilcileri ve düşünce kuruluşlarıyla oldukça verimli görüşmeler gerçekleştirdik” dedi.

Şimşek, New York’ta 14. Türkiye Yatırım Konferansı kapsamında yatırımcılar, iş dünyası ve kredi derecelendirme kuruluşları ile bir araya geldiğini aktardı.

Şimşek mesajında ayrıca Türkiye duyulan güvenin güçlü olduğunu şu sözlerle ifade etti: “Tüm bu toplantılarda ülkemize ve programımıza olan güvenin güçlü olduğunu bir kez daha gördük. Önümüzdeki dönemde atacağımız adımlarla güçlendireceğimiz programımızı sabırla, azimle ve kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz.”

Temaslarına ilişkin olarak daha önce de Anadolu Ajansı’na değerlendirmede bulunan Bakan Şimşek, Türkiye’ye yönelik yatırımcı ilgisinin mükemmel olduğu söylemişti.

ABD temasları sırasında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Washington’da düzenlenen bir etkinlikte Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yönelik kullandığı “yerel halk” ifadesi tepkilere neden olmuştu.

Muhalefetin ve farklı kesimlerin dışında iktidar ortağı MHP’nin lideri Devlet Bahçeli de Şimşek’in ifadesine tepki göstermiş ve "Türk milletini 'yerel halk' ifadesiyle değersizleştirmeye hizmet eden müfsit zihniyet, son günlerde maruz kaldığımız skandalların asıl sorumlusudur" ifadesini kullanmıştı.

Forum

STÜDYO VOA

Biden’dan barışçı protesto ve hukukun üstünlüğü vurgusu – 2 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG