Erişilebilirlik

New York’ta Trump’ın davasının görüldüğü mahkeme önünde kendini ateşe veren adam hayatını kaybetti


Donald Trump'ın tarihi ‘sus payı’ davasının görüldüğü New York adliyesinin dışında Cuma günü bir adam kendini ateşe verdi
Donald Trump'ın tarihi ‘sus payı’ davasının görüldüğü New York adliyesinin dışında Cuma günü bir adam kendini ateşe verdi

Donald Trump'ın tarihi ‘sus payı’ davasının görüldüğü New York adliyesinin dışında Cuma günü bir adam kendini ateşe verdi.

Olay yerindeki bir tanık, adamın önce havaya broşür attığını duyduğunu, ardından üzerini bir tenekeden döktüğü sıvıyla ıslattığını ve ateşe verdiğini gördüğünü söyledi. Görgü tanığı, adamın birkaç dakika boyunca yandığını da ekledi.

CNN muhabiri canlı yayında "Tamamen kömürleşmiş bir insan görüyorum" dedi.

Bir New York acil durum yetkilisi, bir kişinin kendini ateşe verdikten sonra sedyeyle olay yerinden uzaklaştırıldığını söyledi. Adamın neden kendini ateşe verdiği bilinmiyor.

New York polis sözcüsü, adamın gece hastanede öldüğünü söyledi. Yetkililer daha önce adamın durumunun kritik olduğunu belirtmişti.

Diğer görgü tanıkları, adamın kendini sıvıyla ıslatmadan önce sakin göründüğünü söyledi.

Reuters'a konuşan bir tanığa göre olaydan kısa bir süre sonra ortalığa duman kokusu yayıldı ve bir polis memuru yere yangın söndürücü sıktı. Yanan bir sırt çantası ve bir yanıcı sıvı kutusu görüldü.

Polis olay yerini hızla kordon altına aldı. Olay yeri yakınında "kötü milyarderlere" atıfta bulunan ve insanları "bu yolsuzluğu ifşa etmeye" çağıran bir broşür görüldü.

Manhattan'ın merkezinde bulunan ve polis tarafından sıkı bir şekilde korunan Manhattan Ceza Mahkemesi, davanın ilk günü olan Pazartesi günü protestocu ve izleyicilerin akınına uğramıştı. Ancak o günden bu yana mahkeme önündeki kalabalık azaldı.

Reuters'a konuşan ilk tanık, Trump yanlısı birkaç protestocunun adliye binasının dışında, adam kendini ateşe verdikten kısa süre sonra dağıldığını söyledi.

Bu şoke edici gelişme, davada jüri seçiminin tamamlanmasından kısa bir süre sonra yaşandı.

Mahkeme binası dışında yaşanan gelişmeden habersiz olan Yargıç Juan Merchan, davanın yeni seçilen jüri üyelerine açış konuşmalarının Pazartesi günü saat 09.30'da yapılacağını söyledi.

Merchan'ın Cuma günü saat 15.15'te savcılığın, ifade vermesi halinde Trump'ı son sivil mahkeme kayıplarıyla ilgili olarak sorgulama isteği üzerine bir duruşma düzenlemesi bekleniyordu.

12’si asil, 6’sı yedek üyelerden oluşan jüri, eski bir ABD başkanının yasaları çiğnemekten suçlu olup olmadığını belirlemek için ilk kez yapılan bir duruşmada kanıtları değerlendirecek. Jüri, çoğunluğunu beyaz yakalı mesleklerde çalışanların oluşturduğu yedi erkek ve beş kadın üyeye sahip.

Forum

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG